top of page
Suikerontharing

Suikerontharing of sugaring is een eeuwenoude ontharingsmethode afkomstig uit het Midden-Oosten. Suikerontharing is de zachtst mogelijke manier van ontharen. Het verzorgt de huid eerder dan het de huid kwetst.

Even alle voordelen op een rij:

- De suikerpasta waarmee we werken is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten - suiker en citroensap – is niet getest op dieren, en geeft geen allergische reacties.

- De suiker wordt opgewarmd tot een temperatuur van 37 graden waardoor brandwonden uitgesloten zijn en de behandeling zelfs veilig is voor spataders of varicose.

- De suikerpasta is wateroplosbaar. Geen plakkerig gevoel meer na het ontharen. Bovendien zijn er geen solventen meer nodig om harsresten op de huid of textiel op te lossen.

- Suiker kleeft, in tegenstelling tot klassieke was, niet aan levende cellen. Levende cellen zijn vochtig en omdat suiker wateroplosbaar is, zal het er niet aankleven. De behandeling is minder pijnlijk en voor de huid minder traumatisch.

- Bij de suikerontharing vloeit de pasta rond de haartjes waardoor deze soepeler worden. Het haar wordt in de groeirichting verwijderd zodat het niet kan afbreken.

- Ook erg korte haartjes van 1,5 mm worden uitgetrokken, wat minder dan een week na een scheerbeurt is.

Enkele tips:

- Neem de dag van de ontharing geen bad en gebruik geen bodycrème. Hierdoor zal de suiker beter hechten.

- 3 dagen voor de ontharing geen scrub op te ontharen plaatsen. De suiker hecht zich aan dode huidcellen, deze zijn dus nodig zodat de suiker goed zal kleven.

Pedicure

Sporten, hoge hakken, knellende schoenen,  onze voeten hebben het zwaar. Trakteer uzelf op een luxe voetverzorging terwijl u even tot rust komt. U kan bij ons terecht voor zowel een uitgebreide basisverzorging als voor een medische pedicure (likdoorns, eeltpitten, misvormde nagels…). Verder zijn we gespecialiseerd in typische sportproblemen aan voeten (blauwe of gebroken nagels, loskomende nagels…).

 

Klassieke ontharing

Ontharing is al lang een vast onderdeel van de algemene lichaamsverzorging. Bij ons kunnen dames terecht voor het waxen van alle lichaamsdelen. We gebruiken hiervoor producten van Outback Organics. Deze zijn bijzonder zacht voor de huid en zijn gemaakt met pure biologische tea tree olie of citroenmirte olie. Deze oliën werken zowel ontsmettend als huidhelend. Alle producten zijn bovendien vrij van synthetische kleur- en geurstoffen, parabenen, SLS, SLES, lanoline en andere agressieve chemicaliën.

De planten gebruikt in de producten van Outback Organics worden geteeld en geoogst door de inheemse bevolking in de afgelegen en vaak economisch achtergestelde regio’s van Australië. De Australische producent respecteert ethische handelspraktijken zodat mens en omgeving kunnen profiteren van deze natuurlijke rijkdom..

 

bottom of page